Com es pronuncia -ed

"QUÈ APRENEM AMB EL PLAER QUE NO OVIDEM MAI" Alfred Mercer

A My Cup of Tea Language School, no només us ensenyem l'idioma si és Català, Anglès, Francès, Italià o espanyol per motius personals i professionals, i també us ajudarem amb les vostres habilitats de pronunciació!

Pronunciació – Normes, Consells i consells: Com es pronuncia -ed

Fins i tot els estudiants més avançats tenen problemes pronunciar paraules que acaben en '-ed'. Per què això? Bé, probablement perquè hi ha moltes possibilitats i pot ser difícil recordar quina utilitzar. Hem escrit aquesta publicació a (amb sort) aclareix-te les coses ...

Bé, en primer lloc, recordem-nos de què Paraules "-ed" són. Tampoc ho són:

  • Els verbs regulars en passat simple, per exemple. Ahir vaig caminar 10 km.
  • Participis passats de verbs regulars (s’utilitza en els temps perfectes) per exemple. Aquesta setmana he caminat tots els dies a la feina.

Sigui com sigui, aquestes formes són (generalment) fet prenent el verb regular a l’infinitiu (mòdul base) i afegint "-Ed" al final.
Hi ha tres maneres de pronunciar el so ‘-ed’ al final de les paraules, i sabem quin utilitzar segons el so consonant que arriba abans el "-Ed".

Primer punt

En primer lloc, vegem el /identificació / pronunciació. Aquest és el so que fem amb les paraules ‘Bidentificador', ‘Lidentificador', ‘Kidentificador'. Tan, digueu aquestes paraules en veu alta perquè pugueu sentir el so del qual parlem. Ara, aquest mateix so és com nosaltres pronuncia el '-ed' per a tots els verbs que acabin en consonant so 'T' o 'd'. Prenem per exemple el verb 'voler', que acaba amb el so consonant 't'. Quan el posem al passat simple o al participi passat, esdevé "Volia". Això "-Ed" és per tant pronunciat / id / – nosaltres pronunciar com si estigués escrit 'Wantid'. Això és el mateix per a tots els verbs regulars que acaben en 'T' o 'd' sons consonàntics, tal com: voler, començar, necessitat, plegar. Prova de dir "Començat", 'necessari', "Plegat" d'aquesta mateixa manera.

Segon punt

Vegem ara la segona manera, el so / t /. Això és igual, curt 'T' so que fem amb les dents anteriors per dir paraules com ‘Fast', 'alc', 'hoc'. Per a tots els verbs regulars que acaben en sons consonàntics ‘Pàg, k, sh, cap, gh, th, ss, c, x, o w ’, pronunciem el "-Ed" al final com a simple / t / – no cal pronunciar la ‘e’ en absolut, de fet, només podem imaginar que no hi és. Per exemple, agafa el verb ‘petó’ que acaba en el so consonant 'Ss'. Quan aquest verb es converteix en passat simple o participi passat, es converteix en "Besat", així ho pronunciem amb "-Ed" amb el so / t /, com si estigués escrit "Petó". Altres exemples de verbs d’aquesta llista són: ajudat, va mirar, ensumava, va riure, rentat, mirat, ballat, fix. Per als veritables idiomes que hi ha (com nosaltres), s’anomenen aquests sons consonàntics 'Sense veu' sona perquè no us vibren la gola quan els dieu. Intenta-ho! Toca la gola mentre dius les paraules 'Mira', "Ajudar" o "besar" i veureu que no podeu sentir cap vibració del so consonant.

Punt final

La variació final és el so / d /. Aquest és l'estàndard 'D' so que fem amb les paraules ‘Téd', "Eldd', ‘Said'. Utilitzem aquest so per pronunciar "-Ed" per a tots els verbs regulars que acaben en sons consonàntics ‘L, n, r, g, v, s *, amb, b o m '. Contràriament als sons sense veu del paràgraf anterior, es coneixen com a sons consonàntics 'Veu' perquè fan vibracions a la gola quan les dius. Torneu-ho a provar – toqueu-vos la gola mentre dieu les paraules "Ofert", "Danyat" o "estimat" i sentiràs les vibracions de la teva veu. Altres paraules d'aquesta llista inclouen 'va trucar, netejat, estimat, utilitzat sorprès, fregat, reclamat'. De nou, quan pronunciem "-Ed" paraules amb aquest so, acabem de pronunciar el 'D' – el 'E' no emet cap so. Per exemple, la paraula "Estimat" es pronuncia com si estigués escrit 'Amor'.

*Tingues en compte que 'Ss' és un so consonant sense veu, mentre 'S' és un so consonant sonor – això es deu al singular 'S' abans "-Ed" fa un "amb" so. No us preocupeu – farem un altre missatge sobre les diferents maneres de pronunciar el 'S'.

Així que aquí estàs – les tres maneres de pronunciar "-Ed"! Ara, les tres maneres de pronunciar. De fet, les tres maneres de pronunciar – les tres maneres de pronunciar.

les tres maneres de pronunciar, les tres maneres de pronunciar, és el tipus de coses a què t'acostumes com més practiques parlar. és el tipus de coses a què t'acostumes com més practiques parlar "-Ed" és un senyal revelador que el parlant no és nadiu, per tant, aconseguir-ho bé us ajudarà a semblar molt més fluït i natural en el vostre anglès parlat.

No tingueu por de provar-ho a la propera conversa i posar a prova el que heu après aquí!

Leave a comment